WTC BASFIETSERS

Ontstaan van de fietsclub

 

In het najaar van 1983 zien enkele veteranen het voetbal niet meer zitten als weekend ontspanning. Na wat zoeken wordt fietsen het nieuwe sportieve doel. December 1983, de koppen worden bij elkaar gestoken en al gauw wordt de "WTC BASFIETSERS" boven de doopvont gehouden. De wijk "De Kolveren" heeft er een nieuw fietsclubje bij. Onder de vleugels van de KBWB worden de eerste ritten gereden.

Al snel groeit de club van 8 leden naar 12 en in 1989 naar 20 leden. Een driemanschap vormt het bestuur : Jos Bos als voorzitter, Roger Maes als secretaris en Marcel Vangeel als schatbewaarder.
Gestadig groeit het ledenaantal van de club en een bestuursuitbreiding naar 6 leden dringt zich op. Langzaam maar zeker worden de bestuursstructuren hertekend, ook wordt de kalender uitgebreid naar zaterdag- en zondagritten. Het wijkclubje groeit uit tot een goed georganiseerde club met 30 leden die stilaan bekendheid geniet over geheel Zonhoven. Jongere fietsers, of de aankomende garde, zelfs van buiten onze gemeentegrenzen versterken de groep.
Al gauw waren de geleide ritten van de KBWB van een voorbij gestreefde tijd. In 1997 zeggen we de KBWB vaarwel en kiezen we voor de VWB ; een wielrijdersbond met meer vrijheid, mooiere organisaties, en een betere verzekering. Het ledenblad "VlaamseWielrijder" wordt aan alle leden verdeeld en houdt ze perfect op de hoogte over de organisaties en het wel en wee in de bond.
Ook rijpt de gedachte om een eigen organisatie uit te bouwen. Haspengouw met haar bloesems, het heuvelende landschap en de mooie vergezichten lenen zich perfect tot het uitstippelen van een droomparcours : "De Haspengouwse bloesemtocht"
Na 4 organisaties met wisselend succes besluiten we om deze toertocht onder vleugels van Fiets-promo te organiseren. Het verbeterde parcours , de perfecte bevoorrading en de perfecte bewegwijzering dragen ertoe bij dat deze
"Bloesem Classic" kan uitgroeien tot fietshappening voor alle deelnemers.
WTC Basfietsers heeft met een stabiel bestuur, met leden waar familie en vriendschap centraal staan en niet te vergeten met de jarenlange financiële inbreng van onze sponsors de wind nog voor jaren in de zeilen.
Sinds juni 2008 zijn we een V.Z.W.