WTC BASFIETSERS

Blog van de organisatie

20 april 2024 - De 27ste Bloesem Classic

Met veel interesse startten we eind vorig jaar met deze organisatie !

De aangekondigde wegwerkzaamheden noopten ons ertoe om het parcours licht te wijzigen, dit verplichtte ons ook om de bevoorradingsplaats in Bommershoven ( Panishof ) te wijzigen naar Heks, café In den Drej ! Ook hier een bedankje aan de uitbaters Katty en Franky .Ook aan de 2de bevoorradingsplaats in Kerkom, brouwerij De Bink, dank u wel voor de reeds jarenlange ondersteuning !!Ook dit jaar waren de bevoorradingsplaatsen rijkelijk gevuld, hier vonden de soms verkleumde fietsers weerom de nodige energie om verder te fietsen !!

Het weer was de volgende spelbreker, vorige week nog 23 ° C, nu bevestigden de weerberichten temp. van ± 10°C , mogelijkheid tot een plaatselijke bui en windsnelheden tot 4 Bft. Dit is geen voorspelling van uitstekend fietsweer !!!Dit hield in dat de voorinschrijvingen eindigden met ± 270 fietsers, dit beloofde niet veel maar toch daagden er nog 440 fietsers op die ter plaatse ingeschreven. In totaal daagden 710 fietsliefhebbers op voor een tocht naar en door de Haspengouwse bloesems, die ondertussen ook reeds waren uitgebloeid door de extreme wisselingen van de temperaturen de laatste weken.

We mochten enkele gevallen van pech noteren, deze fietsers werden door de organisatie terug naar de START gebracht. Ook werd er een geval van onwel worden gemeld, deze werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Alvast veel beterschap !!

Een stukje echte Limburgse vlaai werd bij aankomst aan de fietsers aangeboden !!

We zijn fier op de positieve commentaren en hopen jullie allen terug te zien op de 28ste editie dd 19/04/2025 !! Hou alvast deze datum vrij, jullie zijn van harte welkom !!!

Bij leven en welzijn tot dan

Gaston Celus

15 april 2023 - De 26ste Bloesem Classic

Na een onderbreking van 3 jaren ( COVID ) hebben we op 15/04/2023 de 26st auditie georganiseerd !

Het weer was twijfelachtig tot 2 dagen voor de start , buien en wind waren voorspeld maar uiteindelijk was het een zonnige dag , nogal wat wind maar droog. Dit schrok onze deelnemers niet af. De voorinschrijvingen liepen deze dagen alvast als een trein. In totaal daagden 1.155 fiets liefhebbers op voor een tocht naar en door de Haspengouwse bloesems, die stilaan openden en zorgden voor mooie vergezichten en kleurschakeringen. De bevoorradingsposten in Kerkom en Bommershoven waren rijkelijk voorzien en zorgden ervoor dat de fietsers voldaan opnieuw konden vertrekken naar de volgende.

We mochten enkele ongevallen en pech gevallen noteren, sommigen moesten even langs het ziekenhuis, anderen werden door de organisatie terug naar start gebracht. Aan de gekwetsten : Veel beterschap !

Bij aankomst en inlevering van het controlebandje genoten velen van een stukje Limburgse vlaai …! Kortom het was een geslaagde organisatie met vele positieve commentaren. Enkele opmerkingen ter verbetering zullen zeker uitgevoerd worden tegen de 27ste editie !

Deze gaat door op 20/04/2024 !! Hou alvast deze datum vrij, jullie zijn van harte welkom !!!

Bij leven en welzijn tot dan

Gaston Celus


20 april 2019 - De 22ste Bloesem Classic

2644 fietsers namen deel over verschillende afstanden. De weergoden hebben ons echt voorzien van droog en warm weer! De enkelingen die pech kenden op hun route werden naar de start terug gebracht! Ook enkele valpartijen werden genoteerd, enkele kregen verzorging bij aankomst, anderen kregen verzorging terplaatse of werden naar het ziekenhuis afgevoerd. Aan deze245/45R19 XL SportContact 7 TL 102Y (--Z) Continental (EU=CA2-72-C1)ongelukkigen wensen we een vlot en snel herstel toe! Geen enkele organisatie slaagt zonder de hulp van de vele vrijwilligers: leden van de Basfietsers, oud leden, familie, kennissen... Dank aan iedereen die weer zijn steentje heeft bijgedragen tot het slagen van deze 22ste ontmoeting!
Iedereen is natuurlijk uitgenodigd op de 23 ste Bloesem Classic, voorzien 18 april 2020
Van harte Welkom

Gaston Celus

21 april 2018 - De 21ste Bloesem Classic

Januari, februari, maart, en begin April waren winderig, nat en koud. Maar zaterdag 21 april 2018... er kondigde zich een dag aan met zomerse temperaturen en wind was er ook niet te bespeuren. De ideale omstandigheden voor een prachtige fietsrit doorheen de Haspengouwse bloesems.
We stelden vast dat onze site door velen bezocht werd, de 20 ste april zelfs door 6618 personen !! Onze organisatie, 21ste Bloesem Classic, was er klaar voor om de vele fietsers hartelijk te verwelkomen.
Vanaf 7h00 's morgens liep het vol aan de parkings, de fietsbewaking, de inschrijvingen, en vervolgens aan de bevoorradingen en verder terug naar de aankomplaats. 2947 fietsers mochten we verwelkomen !! Na het rijden van gekozen afstand zagen we enkel fietsers die voldaan en goedgezind terug huiswaarts keerden.
Bekijk ook het fotoalbum van de Bloesem Classic 2018.
Met dank aan de vele helpende handen die het mogelijk hebben gemaakt om deze "bende" op te vangen en te verzorgen.
Enkele fietsers hadden met pech af te rekenen en werden door onze diensten gerepatriëerd, ook hebben zich ook enkele ongevallen voorgedaan. Twee fietsers zijn naar het ziekenhuis afgevoerd. We wensen hen een spoedig herstel en hopen ook hen bij volgende gelegenheid terug te zien !
Op 20 april 2019, staat de volgende editie op het programma !! Van harte welkom !!

Gaston Celus

15 april 2017 - De 20ste Bloesem Classic

De organisatie was geslaagd, dit door de hulp van alle leden en vrijwilligers op alle fronten ! Het parcours was mooi uitgedokterd, diende in laatste instantie nog gewijzigd daar de wielerwedstrijd " 38 ste Ster van Zuid Limburg " die op diverse plaatsen ons pad kruiste. Het verkeer rond de startplaats werd door onze moedige leden in goede banen geleid zodat iedereen op korte afstand van de start wel een parkeerplaatsje vond ! De bevoorradingen waren van een hoog niveau, waar onze medewerkers de vele verkleumde, verregende fietsers op hun wenken bedienden.
Ja, het regende van 's morgen 6h30 tot 13h00 en het was trouwens koud ( 8,5°C ) en toch verschenen en nog 1073 fietslustigen aan de start, bewondering voor deze starters in deze barre omstandigheden !! Ook een 6-tal van kou rillende pechvogels werden geholpen of op een vlotte manier terug naar de start gebracht !!
Bekijk ook het fotoalbum van de Bloesem Classic 2017.
Nogmaals onze dank aan de vele helpende handen, die niet tegenstaande de tegenvallende weersomstandigheden alles in goede banen leidden en ervoor zorgden dat dit voor alle deelnemers een geslaagde, toch wel koude natte uitgave werd.
Graag tot volgend jaar !!
Gaston Celus

16 april 2016 - De 19de Bloesem Classic

Het KMI voorspelde voor de voormiddag van de 19de Bloesem Classic flinke plaatselijke buien en zoals jullie weten houdt dit de fietsers tegen om te vertrekken. We waren dan ook enorm verrast dat er 1818 fietsers opdaagden over de 3 afstanden. De uitgebreide bevoorradingen waren erop voorzien, dus eten en drinken in overvloed en dat deed iedereen deugd ook de helpers die genoten van de drukte zowel in Kerkom als in Bommershoven.
We hebben enkele opmerkingen ter verbetering mogen ontvangen, hieraan gaan we tegen de 20ste editie werken zodat ook deze zullen opgelost worden.
Het prachtige parcours was goed gepijld zodat iedereen probleemloos de weg vond, alleen werden we tot 3 maal toe geconfronteerd met pijlen die waren weggehaald, nu ja ook dit werd snel en voorbeeldig opgelost. Tegen deze praktijken kun je weinig doen, je kunt alleen maar hopen dat diegenen hiervoor verantwoordelijk de nutteloosheid van hun daden inzien.
Bekijk ook het fotoalbum van de Bloesem Classic 2016.
Anderzijds danken we in bijzonder de werkgroep, de helpers ( leden en niet-leden), onze sponsors, brouwerij de Bink in Kerkom , de gemeente Zonhoven en de gemeente Bommershoven die het mogelijk maakten dat deze prachtige organisatie voor iedereen een fijne happening werd. Hierna vinden jullie één van de vele fijne commentaren over onze 19de Bloesem Classic !
"Een heel dikke proficiat voor de organisatie van de Bloesem Classic editie 2016.
We hebben echt genoten van onze rit van 130 km en bleven zelfs .... droog.
Volgend jaar hopen we er weer bij te mogen zijn.
Misschien één detail voor verbetering vatbaar: damestoilet in Kerkom.
Is maar een detail. Rest alleen een heel mooie herinnering"Tot ziens, tot 15 april 2017, voor de 20ste editie Bloesem Classic !
Gaston Celus

18 april 2015 - De 18de Bloesem Classic

We kregen 2659 deelnemers over de vloer. Bedankt voor de massale opkomst!
Bekijk ook het fotoalbum van de Bloesem Classic 2015.
In 2016 vindt onze Bloesem Classic plaats op zaterdag 16 april. Wij hopen jullie allen opnieuw te mogen verwelkomen in Zonhoven!

19 april 2014 - De 17de Bloesem Classic

We waren met 3081 deelnemers. Bedankt voor de massale opkomst. We zijn er ons van bewust dat dit op sommige momenten en op bepaalde plaatsen voor wat hinder heeft gezorgd. Hiervoor onze verontschuldigingen. Aan de reacties te horen beleefden vele wielervrienden een fijne tocht en dit is toch de bedoeling.
Bekijk ook het fotoalbum van de Bloesem Classic 2014. 

20 april 2013 - De 16de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden, Na een toch wel lange koude winter komt het fietsseizoen langzamerhand terug op gang. 20 april, een koude morgen onder een stralend zonnetje zorgde ervoor dat er ongeveer 2400 fietsers opdaagden voor onze 16 de uitgave van de Bloesem Classic. De bloesem liet nog op zich wachten maar toch wisten de fietsers te genieten van onze totale organisatie. Bevoorradingen zijn TOP !!!!! Bewegwijzering, voor het eerst niet meer met verf op de weg maar met milieu vriendelijke bordjes aan de zijkant van de weg bracht iedereen na een sportieve tocht terug aan de start. Het controlebandje werd omgewisseld tegen een stuk "Limbugse Taart" en dat deed deugd . Een vijftal deelnemers, kregen af te rekenen met pech of een valpartij en werden door onze pech "taxies" weer naar de vertrekplaats gebracht. Weerom kunnen we, WTC Basfietsers, besluiten dat de 16 de editie geslaagd is en dat iedereen met een goed, zomers gevoel naar huis is gegaan. Anderzijds moeten we de vele handen, die het werk lichtmaakten door hun inzet, bedanken want zij maken mogelijk dat we ieder jaar deze tocht kunnen organiseren ! Bekijk ook het fotoalbum van de Bloesem Classic 2013.
Misschien is het vroeg maar toch willen we iedere sportieve fietser uitnodigen op de 17de editie die zal doorgaan op 19 april 2014.

21 april 2012 - De 15de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden, 1504 fietsers hebben deel genomen aan de 15 de Bloesem Classic. De koude, de hevige buien, af en toe met hagel, veel wind en soms de zon maakten van deze uitgave een zware dobber.
Maar desondanks alles, alleen maar lachende gezichten aan de aankomst. Hier en daar hoorden we opbouwende kritieken waar we volgend jaar zeker rekening mee zullen houden !
We zijn erin geslaagd om deze organisatie met hard werken uit te bouwen tot een mooi evenement waar ieder goedgeaarde fietser zijn gading vindt. Bekijk ook het fotoalbum van de Bloesem Classic 2012.
Wij danken natuurlijk alle deelnemers en hopen jullie terug te ontmoeten op onze 16de uitgave op 20 april 2013. 

16 april 2011 - De 14de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
Het doet ons, leden WTC Basfietsers,deugd om reeds enkele jaren op rij zoveel fietsers te zien opdagen voor onze organisatie ," De Bloesem Classic". Waarvoor onze dank aan de 2614 deelnemers!!!
Natuurlijk heeft het mooie weer en de kwaliteit van de totale organisatie hier heel veel mee te maken. We hebben op alle onderdelen zoals het parcours, pijlen parcours , bevoorradingen, fietsbewaking en in mindere mate voor huisvesting weerom zeer lovende kritieken mogen ontvangen.
Toch hebben we moeten vaststellen dat niettegenstaande de moeite die we ons getroosten om dit allemaal in goede banen te leiden de bevoorradingsposten overrompeld worden door fietsers die als uitgehongerde leeuwen te werk gaan om toch maar zoveel mogelijk voedsel buit te maken niet denkend aan diegenen die later zullen arriveren en met veel minder content zullen moeten zijn. Dit onder controle houden en ervoor zorgen dat iedereen het nodige ontvangt is een helse karwei.
Ook zijn we geconfronteerd, voornamelijk op bevoorradingposten met gedrag van sommige fietsers dat om zijn minst gesteld ongemanierd genoemd kan worden. Hier kunnen we alleen maar hopen dat diegenen die hiervoor verantwoordelijk zijn tot het besef komen dat dit zo niet verder kan !!
Bekijk ook de fotoalbums van de Bloesem Classic 2011 Deel 1, Deel 2.
Ivm de huisvesting zullen we de volgende edities organiseren vanuit het pas verbouwde Gemeenschapscentrum Tentakel, Kneuterweg 2 - 3520 Zonhoven.
Jullie opmerkingen in acht nemend zullen we onze organisatie "De Bloesem Classic" verder uitbouwen tot een TOP-organisatie waar iedereen zijn gading vindt.
Op naar de 15de organisatie, waar iedere goedgeaarde fietser van harte welkom is !

17 april 2010 - De 13de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
Bedankt aan de 2191 deelnemers. Door de grote drukte op bepaalde momenten hebben sommige onder jullie wel een beetje geduld moeten hebben aan de inschrijving en op de bevoorradingen. We hadden ook nooit durven dromen van zoveel deelnemers. Maar aangezien we veel positieve reacties mochten ontvangen zullen we daar volgend jaar proberen aan te werken.
Bekijk ook ons fotoalbum van de Bloesem Classic 2010. 

25 april 2009 - De 12de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
Wij danken de 1367 deelnemers die deelnamen aan onze organisatie. Toen de weerman mooi weer voorspelde, keken we hoopvol uit naar zaterdag 25 april. De andere (en ook kleinere) locatie baarde ons ook wat zorgen. Gelukkig hoorden we bijna niets dan positieve reacties over de locatie, het parcours en de bevoorrading. Een stimulans om zo verder te doen.
Bekijk ook ons fotoalbum van de Bloesem Classic 2009.

26 april 2008 - De 11de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
Er waren 1252 deelnemers komen opdagen voor deze editie. Bedankt voor jullie vertrouwen in onze organisatie. Jammer van enkele valpartijen. Wij wensen de slachtoffers een spoedig herstel.
Bekijk ook ons fotoalbum van de Bloesem Classic 2008. 

28 april 2007 - De 10de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
Aan de talrijke reacties te horen, hebben vele wielertoeristen een fijne dag beleefd.
Wij danken de 1167 deelnemers voor hun vertrouwen in onze organisatie. Bekijk ook ons fotoalbum van de Bloesem Classic 2007.
Hopelijk tot volgend jaar.

29 april 2006 - De 9de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
De weerman voorspelde zeer slecht weer.
Er was ook veel concurrentie van nieuwe organisaties. Niettegenstaande deze feiten mochten we toch meer dan 720 inschrijvingen noteren. We vermoeden dat deze toeristen genoten hebben van de prachtige bloesems en hopen hen volgend jaar terug te zien. Bekijk ook ons fotoalbum van de Bloesem Classic 2006. 

30 april 2005 - De 8ste Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
Het mooie weer was van de partij en we mochten 1188 fietsers verwelkomen, die we van harte danken voor hun deelname.
De nieuwe accomodatie zorgde ervoor dat we de deelnemers op een professionele manier konden ontvangen en op pad sturen over een aangepast parcours dat dit jaar met een bloesembloem was gepijld .
Natuurlijk waren er hier en daar kleine opmerkingen, ook hiermee zullen we in de toekomst rekening houden om deze organisatie te optimaliseren naar ieders verwachtingen.
Aan alle helpende handen een dikke proficiat voor hun tomeloze inzet, die ervoor zorgde dat 's avonds iedereen welgezind terug naar huis keerde.
Beste deelnemers, leden, alle helpende handen ; volgend jaar op 29 april zal onze 9 de editie van start gaan en we beloven je dat ook dan een perfecte organisatie op poten zal worden gezet.

24 april 2004 - De 7de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
We konden het voorspellen !
De vele telefonische oproepen, de honderden bezoekers op onze website, het aangekondigde mooie weer, kortom alleen positieve signalen om de 7 de editie dd 24/04/2004 te laten slagen.
En het was een schot in de roos !
Meer dan 1200 wielertoeristen bewonderden de prachtige bloesems.
Aan 1149 ingeschreven deelnemers zeggen we DANK.
De vele lofbetuigingen van elke goed geaarde wielertoerist aan het adres van " WTC BASFIETSERS " doen deugd.
Aan enkele fietsers met kwetsuren wensen we een spoedig herstel.
Op 30/04/2005 zullen we er zijn met de organisatie van onze 8ste Bloesem Classic. U komt toch ook ??? 

26 april 2003 - De 6de Bloesem Classic

Beste fietsvrienden,
De 6 de Bloesem Classic viel letterlijk in het water. Sabine , Frank en Eddy hadden het voorspeld: Zaterdag, 26 april zou het de ganse dag regenen. Maar ze konden niet voorspellen dat er toch 400 moedige fietsers opdaagden om de verregende bloesems te groeten.
We mochten fietsers begroeten uit gans Limburg maar ook uit Nederland ; Budel , Luyksgestel , Eersel , Weert en Heerlen. Ook de echte freaks ontbraken niet op het appel zoals deze uit Mol, Retie , Lille , Oud Turnhout, Dendermonde , Vlezembeek Leuven, O.L .Vr . Tielt en zelfs liefhebbers uit Diksmuide .
Onze dank gaat uit naar al deze deelnemers, onze medewerkers, en onze sponsors: Dexia bank, Hobby Shop Vaes, Kleinmeubelen Droogmans, Sportdrank Actus.
Het weer liet ons nogmaals in de steek maar toch was uw deelname aan onze 6de Bloesem Classic het klassieke hart onder de riem.
We denken nu reeds aan de 7de editie, op de laatste zaterdag van april 2004. Het parcours zal enkele lichte wijzigingen ondergaan, maar in ieder geval blijf onze organisatie "Fiets promo" waardig.